Kiminle Konuşuyor

25 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Komedi

Bankaya yeni bir memur atanır . Genç memura bir masa verilir ve görev yerinin orası olduğu söylenir . Genç masasına oturur ama masada ne kalem ne kağıt ne bilgisayar birşey yoktur . Kendisiyle alay edildiğini düşünerek hemen hemen telefona sarılır ve bankanın dahili numaralarının kayıtlı olduğu rehberden depo memurluğunu arar . Telefonda karşısına çıkan adama başlar bağırmaya , ne Allah’ın cezası heriflersiniz be masamda bir kalem bile yok ne işe yararsınız siz diye ağzına geleni sayar . Susunca telefonun diğer ucundaki kişi gayet sakin bir şekilde siz kiminle görüştüğünüzü biliyormusunuz der . Genç hayır kiminle diye alaycı bir şekilde yanıtlar . Ben bu bankanın müdürüyüm der karşıdaki ses . Genç yutkunur kısık bir sesle peki siz kiminle görüştüğünüzü biliyormusunuz efendim der . Hayır bilmiyorum der banka müdürü . Bunun üzerine genç , ohh çok şükür der ve telefonu kapatır …

Camcı Beaa

25 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Komedi

Kadının evinde cam kırılmıştı. Camcıyı aradı ve sipariş verdi. Yarım saat sonra zil çaldı. Kadın megafondan seslendi: – Kim o? – Camcı bea.. Kadın kapıyı açtı ve camın takılacağı yeri gösterdi. Beş dakika sonra yine zil çaldı. – Kim o? – Camcı bea.. – Yanlışlık var. Az önce bir camcı gelmişti. – Düştük bea..! ( ;

İyi ve Kötü Haber

25 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Komedi

Adam bir gün eve gelir adam ev halkına şöyle der : size bir iyi bi kötü haberim var ev halkı ilk önce iyi haberi dinlemek ister adam patronum maaşımı 1 milyardan 3 milyar yaptı der ev halkı sevinçten havalara uçar şarkılar söylerler sıra kötü habere gelir adam ürkek bir ifadeyle : işten atıldım… ( ;

Deprem korkusu öldürüyordu..!

25 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Haberler

Palu’da depremin kendisi değil korkusu öldürüyordu. Sarsıntı nedeniyle iki kadın balkondan atlayınca yaralandı!
Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Gökdere köyünde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde, 8 Marttaki depremde hasar gören 2 evin duvarının yıkıldığı, panik nedeniyle balkondan atlayan 2 kadının da yaralandığı bildirildi.

Gökdere köyü muhtarı Ahmet Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle köylerinde, daha önce hasarlı olan 2 evin duvarlarında yıkılma meydana geldiğini söyledi.

Deprem sırasındaki panik nedeniyle 2 kadının da balkondan atladığını belirten Solmaz, ”Yaralanan kadınlar ambulansla Palu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bize ulaşan bilgiye göre durumları iyi” diye konuştu.

Daha önceki depremde köylerinde çok sayıda evde hasar meydana gelmesine rağmen, yeterli çadır alamadıklarını öne süren muhtar Solmaz, bir çadırda birkaç ailenin birlikte kalmak zorunda olduğunu söyledi.

Köylülerde yeterli çadır olmamasından yakındılar. Vatandaşlar, havanın soğuk olması nedeniyle çadırlarda kalamayan bazı ailelerin, hasarları evlerinde yaşamaya devam ettiklerini belirtti.

Öte yandan, Çakırkaş-Gökdere yolunun bazı kesimlerinde yer yer toprak kayması gözlendi.haber

Fıkra : temel ve azrail ( ;

22 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Komedi

Azrail temelin yanına gelir ve kardeş vaktin tamam hadi gidelim der.

Temel de uyanık ya yalvarır bana 5 yıl süre ver ondan sonra gel al canımı azrail tamam der temel de kendi kendine pilot olursam beni havada yakalayamaz derken 5yıl sonunda azrail pilot temelin yanına gelir ve vakit doldu gidelim der

temelde şimdi canımı alsan arkada 300 yolcu var onlar ne olacak der

azrail : oglum hepinizi bir araya getirene kadar anam ağladı zaten ( ;

Yargıtay: Taslağın hedefi yargıyı ele geçirmek

22 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Haberler

ANKARA – Hükümetin 26 maddelik anayasa değişiklik paketini açıklamasından sonra Yargıtay Başkanlar Kurulu toplandı.

1,5 saatlik toplantının ardından Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, kameraların karşısına geçerek Yargıtay’ın görüşünü açıkladı.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, “Bugün taslak metine baktığımızda, değiştirilmek istenen Anayasa maddelerine baktığımızda bizim isteğimizin aksine yargı bağımsızlığını daha da geri götüren, kuvvetler ayrılığı ilkesine tamamen aykırı olan bir takım düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Şunu çok açıklıkla belirtmek istiyorum, yargı ile ilgili olan düzenlemeler Anayasa’ya aykırı düzenlemelerdir. Anayasa’nın başlangıç kısmında kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği belirtilmiştir ve bu kuvvetler ayrılığı ilkesi Anayasa’nın değiştirilemeyecek maddeleri içinde yer almaktadır” dedi.

Yargıtay olarak Başkanlar Kurulunu topladıklarını ve konuyu görüştüklerini ifade eden Gerçeker, konunun daha detaylı irdelenmesi için bir komisyon oluşturulduğunu, bünyelerindeki Anayasa Komisyonundaki kişilerin de bu komisyonda görev aldığını söyledi.

Gerçeker, taslak metnin incelenmesinin ardından bir rapor hazırlanacağını ve kamuoyuna sunulacağını bildirdi.

Yargının, yasama ve yürütme ile birlikte Anayasa’da yer alan ana erk olduğunu vurgulayan Gerçeker, yargının yetkisini Anayasa’dan aldığını ve Türk milleti adına kullandığını kaydetti.

Yargının, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmanın en temel güvencesi olduğunu bildiren Hasan Gerçeker, ”Biz yargı ile ilgili bir şeyler isterken yargı bağımsızlığının güçlendirilmesini isterken kendimiz için bir imtiyaz olsun diye istemiyoruz. Yargı bu toplumun her kesimin, her kurumun en son noktası, en son teminat noktası, en büyük güvencesidir. Bu nedenle de demokratik ülkelerde yargı bağımsızlığı her zaman en üst seviyede tutulmuştur” diye konuştu.

Yapılacak ”reform” denilen düzenlemelerin mutlaka yargı bağımsızlığını güçlendirmesini, kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun olmasını istediklerini belirten Gerçeker, şunları söyledi: ”Bugün taslak metine baktığımızda, değiştirilmek istenen Anayasa maddelerine baktığımızda bizim bu isteğimizin aksine yargı bağımsızlığını daha da geriye götüren, kuvvetler ayrılığı ilkesine tamamen aykırı olan bir takım düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Bu yargı ile ilgili olan düzenlemeler Anayasa’ya aykırı düzenlemelerdir. Anayasa’nın başlangıç kısmında kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği belirtilmiştir. Bu kuvvetler ayrılığı ilkesi Anayasa’nın değiştirilemeyecek maddeleri içinde yer almaktadır. Ayrıca tarafsız olan herkesin, bilim adamlarının da çeşitli kereler, devamlı suretle ortaya koyduğu gibi böyle kurumsal konularda geniş çaplı düzenlemelerin mutlaka geniş bir mutabakat içinde yapılması gerekir ama biz bu konuda bu mutabakatı da göremiyoruz.”

Yapılan düzenlemelerde HSYK’nın 21 üyeden oluştuğunun görüldüğünü, Yargıtaya üç, Danıştaya da bir üyelik verildiğini ifade eden Gerçeker, Cumhurbaşkanı tarafından HSYK’ya dört üyenin seçilmesinin öngörüldüğünü anımsattı.

varna savasi

17 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Tarih

Küçük yaşta bir şehzadenin tahta geçmesini fırsat olarak gören Avrupa devletleri , Segedin Antlaşması’nı bozarak Haçlı Ordusu hazırladı. Macarlar ve Lehlilerin önderliğindeki haçlı ordusu , 1444′te Varna önlerine geldiğinde , Osmanli Devlet Adamlarının ve 2. Mehmet’in isteği doğrultusunda 2. Murat ordunun başına geçti. Osmanlı Ordusu , Varna’da karşılaştıkları haçlı ordusunu büyük bir yenilgiye uğrattı.Macar Krali Ladislas savaş sırasında öldü. Erdel Voyvadası Hünaydi Yanoş kaçtı.

Varna zaferi ,Osmanli Devleti’nin daha önce aldığı yenilgilerin izlerini sildi ve Balkanlarda’ki Osmanlı egemenliğini daha da arttırdı.

trabzon imparatorlugu

17 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Tarih

Trabzon İmparatorluğu , Osmanli Devleti’ne vermesi gereken yıllık vergiyi vermiyordu. Akkoyunlular ile işbirliği yapıyor ve Osmanlılara karşı ittifaklarda yer alıyordu.

Bu gelişmeler üzerine Osmanlı Donanması , Karadeniz’e açıldı ve Cenevizlilerden Amasra alındı(1459). Donanma Trabzon’a yöneldi. Karadan da Fatih Sultan Mehmet sefere çıkmıştı; Trabzon hem karadan, hem denizden kuşatıldı. Trabzon İmparatoru 1461 yılında şehri Fatih Sultan Mehmet’e teslim etti.

trablusgarb ne zaman alindi

17 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Tarih

Barbaros Hayrettin Paşa’nm yetiştirdiği ve onun takipçileri olan Turgut Reis, Salih Reis, Piyale Paşa gibi ünlü denizciler fetihleri sürdürdü. Böylece, Hayrettin Paşa’nın ölümünden sonra da Türk denizciliği gelişmeye devam etti. Kutsal Roma Germen İmparatoru Şarlken, Müslümanlardan aldığı Trablusgarp’a Sen Jan Şövalyeleri’ni yerleştirmişti. Kanunî Akdeniz’deki hakimiyetini güçlendirmeyi ve Trablusgarp’ın Osmanlı topraklarına katılmasını istiyordu. 1551 yılında Turgut Reis komutasındaki Osmanlı donanması, Sen Jan Şövalyeleri’nin elindeki Trablusgarp’ı aldı. Turgut Reis buraya beylerbeyi olarak atandı.

tunus ne zaman alindi

17 Mart 2010 Yazan admin  
Kategori Tarih

Tunus’u Barbaros Hayrettin Paşa fethetmişti. Fakat Sarlken tarafından 1534′te geri alınmıştı. Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa komutasında Türk donanması ve Vezir Sinan Paşa emrindeki kara kuvvetleri ile Tunus’a bir sefer yapıldı. 1574′te kesin olarak fethedilen Tunus, beylerbeylik haline getirilerek Osmanlı Devleti’ne bağlandı.

Sonraki yazılar »